Cabernet Sauvignon
Tmavě granátová barva, někdy s modravým zábleskem. Typickou vůni černého rybízu doprovázejí v závislosti na zralosti hroznů i vína vůně třešní, ostružin, tabáku, cedrového dřeva či marmelády. Víno je mohutné, s velmi dlouho trvajícím dojmem a při vyvinuté láhvové zralosti je hebce sametové. U mladých vín bývá agresivní tříslivost.
Rulandské Šedé
Zlatožlutá barva, medově nasládlá vůně s jemným pomerančem. Velmi plné víno, obvykle s vyšším obsahem grycerolu i alkoholu, harmonické, vláčné, s utlumeným působením kyselin a dlouho trvající chutí.
Tramín Červený
Zlatožlutá barva, výrazná medově hrozinková vůně se závany aromatických látek čajové růže a při láhvové zralosti i skořice a pomeranče, případně kozího pysku. Víno je velmi plné, s vyšší viskozitou a jeho harmonie je založena na nižším obsahu kyselin a často i na zbytkovém cukru.
Veltlínské Zelené
Víno má zelenožlutou barvu a jako mladé voní svěžestí, pepřnatostí a někdy i lehkou vůní doutníku. Z vinic na hlinitých půdách se objevuje vůně lipového květu, na půdách prvohorních hořkomandlová, na spraších kořenitá. Při zrání na láhvích se nejprve objevují zesílené kořenitě pepřnaté tóny, které posléze zanikají a nejvíce kraluje mandlová chuť zjemněná u predikátních vín vyšších stupňů sametovou plností.
Zweigeltrebe
Vína jsou tmavě granátové barvy s fialovým zábleskem a mají aroma ovocně-kořenité, mnohdy připomínající bobulové ovoce. Jejich chuťové vlastnosti jsou silně závislé na velikosti sklizně hroznů připadající na jeden keř.
Alibernet
Temně rudá barva. Výrazné aroma zralých lesních plodů a ovocného džemu. V závěru vína jemné taniny a stopy pepře, čokolády a vanilky.
Ryzlink Rýnský
Hrozen je malý až středně velký, kuželovitého tvaru, se zahuštěnými bobulemi, které jsou středně velké, kulaté, žlutozelené. Víno je extraktivní, vysoce kvalitní s vyšší kyselinou. Charakterem ve vůni jsou medové, lipové tóny, v chuti zralé meruňky a medové tóny.
Dornfelder
Hrozen je velký, středně hustý až hustý se středně dlouhou stopkou, bobule velké, modročerné, elipsovitého tvaru, dužnina bez zabarvení. Sklizňové zralosti odrůda dosahuje na přelomu září – říjen. Odrůda dává vysoké výnosy při dosáhnutí přívlastkové kvality. Víno má vysokou intenzitu barvy, používá se často do cuvée s víny, které mají nižší barvou.
Frankovka
Hrozen je středně velký až velký, hustý s krátkou stopkou, bobule středně velká, modročerná, kulatá. Sklizňové zralosti odrůda dosahuje ve druhé polovině října. Víno je s vyšší kyselinou a tříslem, v chuti i vůni po peckovém červeném ovoci, většinou višně, třešně. Vhodné k dlouhému ležení v láhvi a k barikování.
Müller Thurgau
Hrozen je středně velký až velký, válcovitého tvaru, bobule střední, kulatá, zelenožluté barvy. Dužnina je řídká s jemnou muškátovou chutí. Víno je příjemné s nižšími kyselinami, muškátové aroma vždy v pozadí. V chuti při dobré zralosti hroznů lze vysledovat broskev, meruňku, někdy dle ročníku až sauvignonové tóny. Při redukci výnosu a dosáhnutí vyšší cukernatosti, např. pozdního sběru je víno kvalitou plně srovnatelné s ostatními odrůdami.