Čejkovice 616
696 15

+420 774 077 526

leos77urbanek@gmail.com

Cabernet Sauvignon

Tmavě granátová barva, někdy s modravým zábleskem. Typickou vůni černého rybízu doprovázejí v závislosti na zralosti hroznů i vína vůně třešní, ostružin, tabáku, cedrového dřeva či marmelády. Víno je mohutné, s velmi dlouho trvajícím dojmem a při vyvinuté láhvové zralosti je hebce sametové. U mladých vín bývá agresivní tříslivost.

 

degustace04
cabernet01

Rulandské Šedé

Zlatožlutá barva, medově nasládlá vůně s jemným pomerančem. Velmi plné víno, obvykle s vyšším obsahem grycerolu i alkoholu, harmonické, vláčné, s utlumeným působením kyselin a dlouho trvající chutí.

degustace04
rulandske sede01

Tramín Červený

Zlatožlutá barva, výrazná medově hrozinková vůně se závany aromatických látek čajové růže a při láhvové zralosti i skořice a pomeranče, případně kozího pysku. Víno je velmi plné, s vyšší viskozitou a jeho harmonie je založena na nižším obsahu kyselin a často i na zbytkovém cukru.

degustace04
tramincerveny01

Veltlínské Zelené

Víno má zelenožlutou barvu a jako mladé voní svěžestí, pepřnatostí a někdy i lehkou vůní doutníku. Z vinic na hlinitých půdách se objevuje vůně lipového květu, na půdách prvohorních hořkomandlová, na spraších kořenitá. Při zrání na láhvích se nejprve objevují zesílené kořenitě pepřnaté tóny, které posléze zanikají a nejvíce kraluje mandlová chuť zjemněná u predikátních vín vyšších stupňů sametovou plností.

degustace04
Veltlínské Zelené01

Zweigeltrebe

Vína jsou tmavě granátové barvy s fialovým zábleskem a mají aroma ovocně-kořenité, mnohdy připomínající bobulové ovoce. Jejich chuťové vlastnosti jsou silně závislé na velikosti sklizně hroznů připadající na jeden keř.

degustace04
Zweigeltrebe01

Alibernet

Temně rudá barva. Výrazné aroma zralých lesních plodů a ovocného džemu. V závěru vína jemné taniny a stopy pepře, čokolády a vanilky.

degustace04
Alibernet01

Ryzlink Rýnský

Hrozen je malý až středně velký, kuželovitého tvaru, se zahuštěnými bobulemi, které jsou středně velké, kulaté, žlutozelené. Víno je extraktivní, vysoce kvalitní s vyšší kyselinou. Charakterem ve vůni jsou medové, lipové tóny, v chuti zralé meruňky a medové tóny.

degustace04
Ryzlink Rýnský

Dornfelder

Hrozen je velký, středně hustý až hustý se středně dlouhou stopkou, bobule velké, modročerné, elipsovitého tvaru, dužnina bez zabarvení. Sklizňové zralosti odrůda dosahuje na přelomu září – říjen. Odrůda dává vysoké výnosy při dosáhnutí přívlastkové kvality. Víno má vysokou intenzitu barvy, používá se často do cuvée s víny, které mají nižší barvou.

degustace04
Dornfelder

Frankovka

Hrozen je středně velký až velký, hustý s krátkou stopkou, bobule středně velká, modročerná, kulatá. Sklizňové zralosti odrůda dosahuje ve druhé polovině října. Víno je s vyšší kyselinou a tříslem, v chuti i vůni po peckovém červeném ovoci, většinou višně, třešně. Vhodné k dlouhému ležení v láhvi a k barikování.

degustace04
Frankovka

Müller Thurgau

Hrozen je středně velký až velký, válcovitého tvaru, bobule střední, kulatá, zelenožluté barvy. Dužnina je řídká s jemnou muškátovou chutí. Víno je příjemné s nižšími kyselinami, muškátové aroma vždy v pozadí. V chuti při dobré zralosti hroznů lze vysledovat broskev, meruňku, někdy dle ročníku až sauvignonové tóny. Při redukci výnosu a dosáhnutí vyšší cukernatosti, např. pozdního sběru je víno kvalitou plně srovnatelné s ostatními odrůdami.

degustace04
Müller Thurgau